Menderes anıldı

Görsel Posted on

Menderes anıldı

Aydın Belediyesi ve Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) desteği ile 7 Ocak 1946 tarihinde kurulan Demokrat Parti’nin kuruluş yıldönümünde Adnan Menderes Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen “Demokrasiye İlk Adım” konulu konferans, Aydın Nevzat Biçer Nikah Salonunda gerçekleştirildi. Aydın siyasetçilerinin ve protokol üyelerini bir araya geldiği konferansa TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, Aydın Vali Yardımcısı Adnan Yıldız, Aydın Belediye Başkanı ve CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, MHP Efeler Belediye Başkan Adayı Recep Taner, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, eski Aydın Milletvekilleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle çok sayıda davetli katıldı.
ADÜ Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan’ın katkılarıyla hazırlanan “Adnan Menderes” belgeselinin izlenmesiyle başlayan konferansta, “Menderesler Hepinize Yanmışım” adlı şiirini okuyan tiyatro sanatçısı Abdullah Kars duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Adnan Menderes Demokrasi Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şerif Bayındır, demokrasi şehidi Adnan Menderes’i doğduğu topraklarda Demokrat Parti’nin kuruluş yıldönümünde bir kez daha saygıyla andıklarını söyledi. Bayındır, Menderes’in memleketi Aydın’ın demokrasinin başkenti olduğunu kaydetti.
Adnan Menderes’in icraatları ve yaşam öyküsüyle Türk demokrasi hayatına damgasını vurduğunu savunan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 3 Şubat 1931 tarihinde kentimize yaptığı ziyarette ‘Dikkate değer bir gençtir’ dediği Adnan Menderes’i keşfetmiş ve Adnan Menderes’i talebi olmamasına rağmen milletvekili yapılması talimatını vermiştir. Ulu Önder o büyük öngörüsüyle Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecekteki Başbakanını bulmuştur. Rahmetli Adnan Menderes’i ölümünün 52. yılında doğduğu bu topraklarda minnetle anıyoruz. Aydın’da kurulan merkez ilçeye Adnan Menderes ismi verilmesi için mücadele ettik. Ancak Efeler oldu. Efeler de güzel bir isim ama önümüzdeki yıllarda yapılacak değişiklikle merkez ilçeye Adnan Menderes isminin konulması için çabamızı sürdüreceğiz” dedi.

Yorum bırakın