Efelere break dans yaptırdı Türkiye’den özellikle Efe diyarından olumsuz tepkiler geldi.

Görsel Posted on

Efelere break dans yaptırdı Türkiye'den özellikle Efe diyarından olumsuz tepkiler geldi.

Almanya’nın Manheim kentinde yaşayan ve 20 yıla yakındır müzikle ilgilenen Şadan Kurşun (36) ilk albümünü tamamladı. Ocak ayı ortalarında piyasaya çıkması beklenen albüme Karizma ismi verildi. Genç sanatçı Karizma isimli şarkıya da bir klip çekti. Klipte Avrupa dans yarışmasında birinci olan Motif isimli Halk oyunları ekibi yer aldı. Efe kıyafetleriyle klipte yer alan Motif üyeleri yaptıkları Break Dansla dikkat çekti. Efelere Break Dansla yaptıran sanatçı bunu internette palaştı. Büyük ilgi gören klibe Almanya’dan olumlu yorumlar yapılırken Türkiye’den özellikle Efe diyarından olumsuz tepkiler geldi.EFELER DE BREAK DANS YAPAR
Çıkaracağı albümle ilgili bilgi veren Şadan Kurşun, „Albümde 9 şarkı bulunuyor. Bu albüm için 3 yıl kadar uğraştım. Alman ve Türk kültürü karşımı bir eser oldu. Çıkış şarkımız ise karizma olacak. Bu şarkıya da bir klip çektik. Bu klipte yer alan Efeler bir konsepti. Bize en güzel katkıyı ise Motif üyelerinden İlker Krak yaptı. İnanılmaz bir yetenek kendisi. Burada yapılan yetenek yarışmasında derece alan bir isim. Ben ayrıca yardım konserlerinde de yer alıyorum. Şubat ayında Afrikalı çocuklar için düzenlenecek yardım gecesinde sahne alacağım. Albümümden çok umutluyum“ diye bilgi verdi.
AYDIN’DAN TEPKİ
Klibinde Break Dans yapan Efe kıyafetli dansçılara yer veren Şadan Kurşun’a ‘Efeler diyarı’ Aydın’dan tepki geldi. Klibinde, Break Dans yapan Efe kıyafetli dansçılara yer veren Kurşun’u eleştiren, Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şube Başkanı Mustafa Yormaz, Yörük Ali Efe’nin kemiklerinin sızladığını kaydetti. Yormaz, “Efelik bir kültürdür. Bu tür şeyler Efeliğin vizyon ve misyonuna aykırıdır. Almanya’da çekilen klibin, pirimiz Yörük Ali Efe’nin kemiklerini sızlattığını düşünüyoruz. Efe’nin oyunlarında her figürün bir anlamı vardır. Şov amaçlı kullanılmasına karşıyız. İlerleyen günlerde bu konuyla ilgili tepkimizi ortaya koyacağız” dedi.
“KADIN BAŞ EFE” TARTIŞMA YARATMIŞTI
Aydın merkeze bağlı Dalama beldesinde organize edilen “Baş Efe” yarışmasında “Kadın Baş Efe” adayı olan, ancak gelen tepkilere kızarak adaylıktan çekilen 70 yaşındaki Ayşe Tülü, “Türkiye’yi Ayşe, Ahmet, Fatma kurtarmış. Neden kadın baş efe olmasın” dedi.

Yorum bırakın