Vicdansız emlakçılara ağırlaştırılmış müebbet

Görsel Posted on

Vicdansız emlakçılara ağırlaştırılmış müebbet

Pazarcı olan evli ve 2 çocuk babası 70 yaşındaki Hasan Fidan, uzun süredir biriktirdiği parayla ev almak için emlakçılarla irtibata geçip ev arayışına başladı. Aydın’da ortak emlaçılık yapan Hakan Ekiz (34) ve Hafize Zara (25) ile tanışan Fidan, Efeler Mahallesinde bir ev beğendi. Fidan’ın beğendiği eve birikimi olan 45 bin TL yetmediği için, bankadan 10 bin TL kredi çekti. Cebindeki 55 bin TL ile kayıplara karışan Fidan’dan bir daha da haber alınamadı.
ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU
Fidan’ın kaybolması üzerine yakınları Aydın Emniyet Müdürlüğüne giderek, kayıp ihbarında bulundu. Bunun üzerine arama çalışmaları başlatan polis, Fidan’ı tanıyan Zeki Canan’ın emniyete gelerek kendisini pazarda gördüğünü söylemesi üzerine aramayı durdurdu.
Kaybolmasından 11 ay sonra bankaya giden yakınları, Fidan’ın emekli maaşını çekmediğini öğrendi. Tekrar Fidan’ın bulunması için özel bir ekip oluşturan Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Sağlık Bakanlığı veri tabanında yaptığı araştırmada koah hastalığı bulunan ve sürekli ilaç kullanan Fidan’ın kaybolduğu tarihten sonra ilacını herhangi bir eczaneden almadığını ve hastaneye gitmediğini tespit etti. Polis bunun üzerine Fidan’ın cinayete kurban gitmiş olabileceği ihtimali üzerinde yoğunlaştı.
EN SON GÖRÜŞTÜĞÜ KİŞİLER TESPİT EDİLDİ
Cinayet büro dedektifleri, Hasan Fidan’ın son olarak emlakçı Hakan Ekiz ve ortağı Hafize Zara ile görüştüğünü tespit etti. 13 Mayıs 2013 günü Hafize Zara’yı Aydın’da, ortağı Hakan Ekiz’i İzmir’de gözaltına aldı. Zanlılar, Fidan’ı parası için öldürüp, toprağa gömdüklerini itiraf ettiler.
KAZIDA CESEDE ULAŞILDI
Zanlıların ifadelerinde tarif ettikleri Efeler Mahallesi Efeler Mahallesi Köroğlu Caddesi 1345 Sokak’taki bir evin bahçesinde yapılan kazıda yerin 1 buçuk metre altında Fidan’ın battaniyeye ve naylona sarılı olan, çürümüş cesedi ile karşılaşıldı.
Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan iki zanlının Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davasında zanlılar borçlarından dolayı cinayeti işlediklerini belirtirken, “Hasan Fidan ile ev konusunda anlaşmıştık. Fakat Fidan’ı bir ev daha olduğunu, isterse burayı da gösterebileceğimizi söyledik. Ardından Efeler Mahallesinde satılık olan bir villaya götürdük. Fidan evi gezdirirken başına tara ile vurarak öldürdük. Daha sonra havanın kararmasını bekledikten sonra da kimsenin görmediği bir sırada bahçeyi kazıp gömdük. Ertesi günü de toprağın üzerine beton döktük. Pişmanız” dedikleri öğrenildi.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Aydın E Tipi Kapalı Ceza Evinde kalan iki zanlının önceki gün yapılan son duruşmasında karar açıklandı. Zanlıların son savunması alınırken, duruşma sırasında Hafize Zara baygınlık geçirdi. Her iki zanlı da yaptıklarından pişman olduklarını söylerken, mahkeme başkanı, Hafize Zara ve Hakan Ekiz’e planlı bir şekilde adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet, öldürdükleri şahsın 55 Bin TL parasını almalarından dolayı yağma suçundan 12’şer yıl hapis cezasına çarptırıldıklarını açıkladı.

Yorum bırakın